Koop tickets

Mededelingen

Vuurtoren by night groot succes

29 oktober 2018

Op zaterdag 27 oktober, tijdens de Nacht van de Nacht, was de vuurtoren in het donker open voor bezoek. Maar liefst 483 mensen maakten die avond gebruik van de unieke kans om dit mee te maken. Na een dag met flinke regenbuien knapte het weer ’s avonds op en trok de hemel zelfs open. Geweldige omstandigheden voor een fraai uitzicht!

Terugkomkaartje

De bezoekers kregen twee kaartjes: een terugkomkaartje voor de volgende dag zat bij de prijs inbegrepen, onder het motto ‘Wat u vandaag niet ziet, ziet u morgen.’ Maar ook in het donker was er genoeg te zien in en vanaf de toren.

Lichtjes

Vanaf de omloop waren de vuurtorens van Vlieland, Terschelling en zelfs Ameland te zien. Ook de Afsluitdijk, Den Helder, Den Oever en de scheepvaartroute waren, door de verlichting, duidelijk te onderscheiden. Het donker op het wad en Texel vormden een indrukwekkend contrast.

Werkkamer

Voor de bijzondere gelegenheid was de oude werkkamer van de vuurtorenwachters open. Een medewerker gaf er uitleg over het werk van de vuurtorenwachters en het uitzicht.

Wandeling

De korte wandeling vanaf de parkeerplaats naar de vuurtoren was voor de bezoekers al een belevenis op zich. Het donkere pad naar de verlichte toren, het windstille weer en de fraaie sterrenhemel leverden een feeërieke entourage.