Koop tickets

Bezoek ook deze musea

De vuurtoren heeft drie zustermusea op Texel. Dat zijn Ecomare, de Oudheidkamer en Museum Kaap Skil. Deze musea hebben ieder een heel eigen sfeer en collectie, maar kunnen extra kwaliteit bieden door nauw samen te werken.

Ecomare is, naast museum, ook het Texelse opvangcentrum voor zeedieren die hulp nodig hebben. Er zijn zeehonden, bruinvissen en allerlei andere zeedieren van heel dichtbij te bekijken. Het centrum gaat over de natuur; van Texel en van de zee. Het heeft onder andere een zeeaquarium en boeiende tentoonstellingen.
www.ecomare.nl

Museum Kaap Skil vindt u vlak bij de haven van Oudeschild. Het museum heeft een modern entreegebouw en aantal monumenten op het buitenterrein.  U proeft er de sfeer van het Texelse vissersdorp van vroeger, in de authentiek ingerichte huisjes, de smederij en de windmolen uit 1722. De collectie bestaat uit talloze schatten, om zelf te ontdekken. Thema’s van het museum zijn de Reede van Texel, onderwaterarcheologie, de VOC, strandvondsten, visserij en scheepvaart.
www.kaapskil.nl

De Oudheidkamer is een historisch museum in Den Burg. Het bijzondere historische pand, de meubels en de antieke gebruiksvoorwerpen brengen de sfeer van de tijd van de oma van je oma. De kruidentuin is een paradijsje.
www.oudheidkamertexel.nl

Stichting Texels Museum

De vier musea werken samen onder de hoede van de Stichting Texels Museum. Deze koepelorganisatie heeft een eigen website, waar u terecht kunt voor informatie, de jaarverslagen en het Strategisch Plan 2016-2020.