Koop tickets

Bezoek ook deze musea

De vuurtoren heeft drie zustermusea op Texel. Dat zijn Ecomare, de Oudheidkamer en museum Kaap Skil. Deze musea hebben ieder een heel eigen sfeer en collectie, maar kunnen extra kwaliteit bieden door nauw samen te werken.

Ecomare is, naast museum, ook het Texelse opvangcentrum voor zeedieren die hulp nodig hebben. Je ziet er zeehonden, bruinvissen en allerlei andere zeedieren van heel dichtbij. Het centrum gaat over de natuur, van Texel en van de zee. Je vindt er onder andere een zeeaquarium en walviszaal.
www.ecomare.nl

Kaap Skil vind je vlak bij de haven van Oudeschild. Het museum heeft een modern entreegebouw en verder in een tiental unieke gebouwen in de sfeer van het Texelse vissersdorp van vroeger, gegroepeerd rond een echte windmolen. De collectie bestaat uit talloze schatten. Die mag je zelf ontdekken op je verkenningstocht door het museum. Thema’s van het museum zijn de Rede van Texel, onderwaterarcheologie, de VOC, strandvondsten, visserij, en scheepvaart.
www.kaapskil.nl

De Oudheidkamer is een historisch museum in Den Burg. Het bijzondere historische pand, de meubels en de antieke gebruiksvoorwerpen brengen je in de sfeer van de tijd van de oma van je oma. De kruidentuin is een paradijsje.
www.oudheidkamertexel.nl

Stichting Texels Museum

De vier musea werken samen onder de hoede van de Stichting Texels Museum. Deze koepelorganisatie heeft een eigen website, waar u terecht kunt voor informatie, de jaarverslagen en het Strategisch Plan 2016-2020.